! Let op, geld lenen kost ook geld !

Wie zijn we?

Over Finday is een merk van de groep CPE (Crédit Populaire Européen). Crédit Populaire Européen is een onafhankelijke makelaar die leningen, hypothecaire kredieten en verzekeringen aanbiedt aan particulieren en ondernemingen.

CPE werd opgericht in 1996 en is leider in België en Luxemburg.

Naast Finday, telt de groep CPE ook andere merken, waaronder CPE-Crédit, dat net als Finday consumentenkredieten aanbiedt in Luxemburg, en Venturi Cash, dat actief is in Luxemburg en specialiseert in krediet- en verzekeringsoplossingen voor bedrijven. Ook CPE Arts maakt deel uit van de groep. Dat is een cultureel initiatief waar we bijzonder trots op zijn.

We ontvangen onze klanten in verschillende kantoren in België en Luxemburg.

Naast klassieke producten zoals de persoonlijke lening, krediethergroepering en hypothecaire lening, bieden we ook meer gespecialiseerde formules aan, zoals renovatieleningen, energieleningen

We werken samen met verschillende banken en verzekeringsmaatschappijen, zodat we onze klanten altijd de beste oplossing voor hun wensen kunnen voorstellen. Ook wanneer ze al veel schulden hebben of geseind staan bij de Nationale Bank van België doen we er alles aan om een oplossing te vinden.

Onze adviseurs spreken meerdere talen en zijn allen erkend door de bevoegde financiële controleorganen.

De kernwoorden van de groep zijn:

Attent – adviserend – oplossingsgericht – professioneel – beschikbaar – proactief – snel – eerlijk

Uw financiële vertrouwenspartner: bijstand en persoonlijk advies

Neem contact op met een makelaar in een van onze kantoren

Onze krediet- en verzekeringsmakelaars staan tot uw dienst.

Simuleer gratis en vrijblijvend uw lening online

Uw Finday-kantoren in Luxemburg

📍 Makelaar Esch-sur-Alzette

📍 Makelaar Mersch

📞  Luxemburg : +352(0)24.55.99.99

Vind een lening op maat met een kredietmakelaar

Een kredietmakelaar gaat steeds op zoek naar een formule op maat van uw behoeften, of u nu een hypothecaire lening, een consumentenkrediet of een lening voor uw bedrijf wilt afsluiten.

Aanbiedingen verschillen van makelaar tot makelaar

Een lening aanvragen, kan heel moeilijk lijken. Sommige banken zullen uw dossier meteen aanvaarden, terwijl andere uw aanvraag kunnen weigeren. Hoe komt dat? Elke instelling heeft haar eigen criteria en voorwaarden voor het verlenen van een consumentenkrediet of een persoonlijke lening.

Afhankelijk van uw budget en de aard van uw project zijn er veel mogelijkheden. Om niets over het hoofd te zien en te weten te komen welke lening het beste bij uw plannen past, is het belangrijk dat u informatie opvraagt bij uw bank.

De beste manier om de juiste lening te vinden, is door verschillende financiële instellingen of banken te benaderen. U kunt ook een makelaar inschakelen, die deze klus voor u uitvoert. Een andere optie is een online simulatie. Daarmee kunt u verschillende aanbiedingen vergelijken en het tarief vinden dat het beste past bij uw financiële situatie.

Welke criteria stellen banken bij een lening?

Banken zullen kijken naar de looptijd van een lening wanneer ze een tarief voorstellen. Ook het al dan niet afsluiten van een verzekering kan invloed hebben. De voorgestelde looptijd kan verschillen naargelang het soort lening en uw aflossingscapaciteit. Andere belangrijke criteria zijn de eventuele andere schulden die u heeft, bij welke bank u uw rekeningen heeft staan en de bestemming van de lening. Vóór een bank u geld leent, zal ze al die punten evalueren.

De looptijd en rentevoet: twee belangrijke criteria bij het aanvragen van een lening

Om te bepalen hoeveel u elke maand moet terugbetalen, baseren kredietinstellingen zich op uw terugbetalingscapaciteit. Ze houden ook rekening met het bedrag dat u wilt lenen en de looptijd van het krediet.

De looptijd wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie, uw project en uw inkomen.

De rentevoet verschilt dan weer van instelling tot instelling. Ook de geografische ligging en de looptijd van de lening kunnen een invloed hebben. Pin u daar echter niet te hard op vast wanneer u uw eigen aflossingscapaciteit berekent.

Verzekeringen en andere schulden

Soms verwachten banken dat u ook een verzekering afsluit wanneer u een lening bij hen aangaat. Zo willen ze hun financiële risico’s beperken. Ook voor u kan het extra zekerheid bieden, al is het niet altijd verplicht. Er bestaan ook leningen waarvoor er geen verzekering nodig is.

Elke kredietmakelaar zal u daarnaast vertellen dat al uw schulden samengeteld niet meer dan 33 % van het gezinsinkomen mogen uitmaken.

Uw vaste bank

Om de kans op een lening te vergroten, kunt u ermee akkoord gaan om al uw rekeningen naar de lenende bank te verhuizen. Dat is echter niet verplicht. U kunt ook bij andere financiële instellingen lenen.

Onze Waarden, uw voordelen voor uw krediet

Snelle en vrijblijvende reactie

Snelle en vrijblijvende reactie

Wij garanderen een reactie of contact met u binnen 24 uur. Onze voorstellen zijn vrijblijvend

Gepersonaliseerde service

Gepersonaliseerde service

Elke situatie is uniek en verdient speciale aandacht. Onze gespecialiseerde adviseurs staan voor u klaar

Verantwoord krediet

Verantwoord krediet

Wij zijn een erkend krediet- en verzekeringsmakelaar. Al onze medewerkers zijn geslaagd voor de Febelfin examens

Verantwoord krediet

Wij komen bij u thuis

Op uw verzoek kunnen wij u de contracten thuis brengen en uitleggen

Transparantie en discretie

Transparantie en discretie

Ons aanbod van online kredietsimulatie is eenvoudig, gratis en volledig discreet

Privé en beveiligde gegevens

Privé en beveiligde gegevens

Wij garanderen de bescherming van uw privacy. De veiligheid en vertrouwelijkheid van uw gegevens zijn voor ons van essentieel belang

 • AG
 • ALLIANZ
 • AXA
 • BALOISE
 • CARDIF
 • B-POST
 • CREAFIN
 • CREDIMO
 • EB-LEASE
 • ELANTIS
 • EUROMEX
 • GOFFIN-BANQUE
 • KREFIMA
 • VIVIUM
 • RECORD
Online kredietaanvraag