Geen onderdeel van een categorie

Wilt een nieuwe auto kopen? Uw woning renoveren? Een reis of de studies van uw kinderen financieren? Er zijn heel wat projecten die ons na aan het hart liggen. Een lening kan dan interessant zijn. Maar hoe zorgt u ervoor dat u binnen uw budget blijft? We geven u enkele tips om uw budget te beheersen.

Simuleer online

Hoe realiseert u uw project binnen uw budget?

Niemand heeft graag financiële zorgen. Als u een lening hebt afgesloten om uw project waar te maken, raden we u eerst en vooral aan om uw financiën regelmatig onder de loep te nemen. Eén keer per week kunt u bijvoorbeeld uw uitgaven overlopen. Zo weet u beter waar u staat aan het begin, midden en einde van de maand.

Een lening kan voor meer financiële ademruimte zorgen, maar ga niet plots meer uitgeven. Het is een goede oefening om voor uzelf een limiet vast te leggen en die te respecteren. Bepaal bijvoorbeeld een maandbudget en houd u eraan. Soms zult u toegevingen moeten doen, maar u zult voelen dat u meer grip heeft op uw budget.

De aflossingstabel van uw lening

Réaliser votre projet et maîtriser votre budget

Wanneer u een lening afsluit, krijgt u een aflossingstabel. Daarin staan al uw aflossingen per maand. En dat is handig, want u weet op elk moment hoeveel u moet terugbetalen.

De tabel is een goed vertrekpunt om uw maandelijkse budget te bepalen. De terugbetaling van uw lening is namelijk een prioriteit. Het geld dat dan nog overblijft, kunt u gebruiken voor uw persoonlijke projecten. Heeft u ondanks uw lening moeite om rond te komen? Vraag uzelf dan of u sommige uitgaven kunt elimineren of uw projecten kunt uitstellen. Het is belangrijk om gedisciplineerd om te springen met uw budget als u uw plannen wil waarmaken.

Vergelijk erop los

Dankzij de vele online tools kunt u tegenwoordig alles vergelijken. Wilt u de studies van uw kinderen financieren? Wilt u op reis of nieuwe decoratie kopen voor uw interieur? Aarzel niet om verschillende aanbiedingen te vergelijken.

Ook vóór u een lening afsluit, is het interessant om de mogelijkheden te vergelijken. Zo kunt u het voordeligste krediet of dat met de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.

Los uw lening vervroegd af

Als uw financiën het toelaten, kunt u overwegen om uw lening vervroegd af te lossen. U heeft de mogelijkheid om uw lening geheel of gedeeltelijk op voorhand terug te betalen. Informeer u wel steeds grondig bij uw kredietverstrekker. Niet alle financiële instellingen hanteren namelijk dezelfde regels. Sommige zullen extra kosten in rekening brengen.