Geen onderdeel van een categorie

Er bestaan heel wat persoonlijke leningen om particulieren te helpen hun projecten uit te voeren. Een van die leningen is de energielening.

Renovatie- en interieurwerken worden vaak gefinancierd met een renovatielening. Het is een goede formule als u van plan bent uw interieur te veranderen en/of uw woning aan te passen. In België heeft u daarnaast de mogelijkheid om een energielening af te sluiten. Die is specifiek gericht op werken die uw energieverbruik- en factuur moeten verlagen.

Simuleer uw lening online

Hoe werkt een energielening?

Een energielening – ook wel een ecologische of groene lening genoemd – is vooral relevant voor gezinnen die van plan zijn hun woning te renoveren. Maar niet alle renovatiewerken komen in aanmerking. Het gaat vooral om werken die uw energieverbruik- en factuur verlagen.

De lening wordt sterk aangemoedigd door de overheid. Ze ligt namelijk in het verlengde van haar duurzaamheidsbeleid: als gezinnen hun energie-installaties vervangen door zuinigere alternatieven, neemt hun verbruik af en helpen ze het milieu. Dat alles zorgt ervoor dat de tarieven voor een energielening vaak lager liggen, al kiest elke instelling uiteraard haar eigen tarief.

Een energielening heeft veel voordelen, want het gaat om een persoonlijke lening. U kunt dus zelf het bedrag kiezen dat u maandelijks wil aflossen, alsook de aflossingstermijn.

U kunt de lening gebruiken om belangrijke werken te financieren. Het bedrag kan, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, oplopen tot meer dan 200.000 euro. De looptijd gaat van 3 tot 120 maanden.
Voor meer informatie, neemt u het beste direct contact op met onze Finday-makelaars. U kunt ook een online simulatie maken.

Voorwaarden en bewijsstukken voor een energielening

Om van de aanbiedingen van Finday te profiteren, moet u eerst en vooral in België of Luxemburg gedomicilieerd zijn. Daarnaast moet uw financiële situatie stabiel zijn, zodat u uw energielening zonder problemen kunt terugbetalen. Hoe stabieler uw situatie is, hoe groter de kans dat u een groot bedrag kunt lenen.

Wanneer u een aanvraag indient, moet u de volgende documenten overhandigen:

  • een kopie van uw identiteitskaart en bepaalde persoonlijke gegevens;
  • een bewijs van uw woonplaats;
  • een kopie van uw loonstrookjes van de laatste drie maanden;
  • informatie over uw financiële situatie.

Afhankelijk van de kredietinstelling, kan die lijst er anders uitzien. Sommigen zijn namelijk veeleisender dan anderen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of per telefoon. Wij laten u zo snel mogelijk weten hoe u kunt profiteren van een groene lening.

Een energielening is een lening met een bestemming. Dat betekent dat u het bedrag voornamelijk moet gebruiken om energiebesparende werken te financieren. Alle details en voorwaarden vindt u terug in de overeenkomst.

Wat kan ik financieren met een energielening?

prêt énergie Een energielening helpt gezinnen om hun woning ecologischer te maken en te besparen op energiekosten. U kunt er werken mee financieren die uw woning energie-efficiënter maken of u kunt er zuinige toestellen of duurzame materialen mee betalen.

Dit kunt u financieren met een energielening:

  • een dakrenovatie om energieverlies te beperken;
  • zonnepanelen;
  • boilers;
  • energiezuinige apparaten;
  • enz.

Als u ecologische renovatiewerken wilt uitvoeren, heeft u ook andere opties naast de energielening. Zo kunt u de werken ook financieren met een renovatielening of een hypothecaire lening. Het verschil zit hem vooral in de tarieven, die vooral bij een renovatielening hoger kunnen zijn.

Een energielening is vaak de meest interessante financiële oplossing vanwege haar lage rentevoet. U kunt het bedrag bovendien voor andere projecten inzetten. Veel mensen gebruiken 25% van hun kapitaal voor andere renovatiewerkzaamheden.

Met de online simulator van Finday vindt u makkelijk de beste financieringsformule. Zodra u een formule hebt gevonden die u bevalt, kunt u uw aanvraag online indienen. Het is aangeraden om leningen te vergelijken om de beste formule te vinden.

Simuleer uw lening online