Geen onderdeel van een categorie

Elke overeenkomst tussen twee partijen wordt vastgelegd door een kredietcontract. Kredietprocedures vormen hierop geen uitzondering. Integendeel, zij onderstrepen het belang van een kredietverstrekker en een kredietnemer.

Dit document heeft zowel een juridische als een morele waarde als een consensuele overeenkomst. De kredietnemer is verplicht om het vooraf te ondertekenen om een lening te kunnen ontvangen.

Simuleer uw krediet online

Het lezen van het kredietcontract is echter essentieel, ondanks de lengte en de zeer kleine letters. Door deze stap kunt u beter begrijpen waartoe u zich verbindt bij het aangaan van een lening. Alle terugbetalingsvoorwaarden worden namelijk in het contract vermeld, naast het totale bedrag, de aanvraagkosten, de JKP, enz. In het gedeelte over uw kredietverstrekker vindt u zijn verplichting om u op een bepaalde datum een kapitaal te lenen, het terugbetalingsschema en nog veel meer. Alle details met betrekking tot een banklening worden in het kredietcontract vermeld.

Wat bevat een kredietcontract?

Aangezien er veel leningen op de financiële markt zijn, heeft elke lening zijn eigen contract. Of u nu een consumentenkrediet of een hypothecaire lening afsluit, u moet een kredietcontract ondertekenen nadat u de inhoud hebt gelezen en geen bezwaar hebt tegen de vermelde voorwaarden. De punten die een contract kunnen onderscheiden zijn de specifieke voorwaarden van een bank of financiële instelling. Er is echter een norm voor alle kredietcontracten.

Een contract moet de volgende punten bevatten: het type krediet (consumentenkrediet of hypotheek), uw persoonlijke gegevens en de gegevens van uw kredietinstelling. Als uw contract een garantie vereist, moeten ook de gegevens van deze persoon worden opgenomen.

Als het een hypotheek betreft, moeten de titels en gegevens van het onroerend goed in het dossier worden vermeld. Vervolgens het bedrag van uw lening, gevolgd door de manier waarop u hebt besloten het kapitaal te gebruiken.

Het kredietcontract vermeldt ook de maandelijkse betalingen die u naast de JKP zult doen. De voorwaarden voor de betaling van de maandelijkse betalingen zijn ook opgenomen in het contract.

Vervolgens wordt het totale bedrag van de lening met de jaarlijkse kosten en de kosten eveneens in het kredietcontract vermeld. De periode waarin u de lening zult terugbetalen, wordt duidelijk aangegeven in het dossier. Aan het einde van het kredietcontract moet u ondertekenen als u geen problemen hebt met alles wat erin staat. U wordt ook gevraagd om de woorden “gelezen en goedgekeurd” onder uw handtekening te schrijven.

Wat zijn de twee soorten krediet?

Er is een breed scala aan kredieten, en ze moeten allemaal worden vastgelegd in een contract. Er zijn twee hoofdtypen, namelijk consumentenkrediet en hypothecair krediet. Binnen de varianten van consumentenkrediet met een lening van meer dan 75.000 euro diversifiëren kredietinstellingen hun aanbiedingen. Er zijn bijvoorbeeld leningen op afbetaling waarbij de kredietnemer het kapitaal naar eigen goeddunken kan gebruiken. Er zijn ook leningen voor bouwprojecten en leningen voor de aankoop van voertuigen (auto’s of motorfietsen). De lijst met leningen is dus erg lang en elke lening is specifiek voor een organisatie. Gebruik ook een online kredietsimulator als u een vergelijking wilt maken. Via pret-simulateur.be krijgt u in een mum van tijd de verschillende kredietformules van Belgische financiële instellingen.

Hypotheken vormen een andere groep leningen. Elke lening gebaseerd op een hypotheek op onroerend goed kan worden aangemerkt als hypothecair krediet. Voorheen was dit type krediet uitsluitend bedoeld voor de aankoop van een huis. Kredietinstellingen hebben hun aanbiedingen echter gediversifieerd door particulieren in staat te stellen hypotheken af te sluiten voor andere doeleinden. Met name voor de financiering van de aankoop van consumptiegoederen of ander onroerend goed. Het is de kredietnemer toegestaan om een hypotheek te nemen op alle eigendommen die hij bezit door de eigendomsaktes te tonen. Een lening van deze omvang kan ook als onderpand worden gebruikt om fondsen vrij te maken.

Hoe kunt u profiteren van uw lening?

kredietcontractOm uw lening voor een consumentenkrediet of een hypotheek te verkrijgen, moet u het kredietcontract ondertekenen en goedkeuren. U moet gewoon zorgvuldig de kredietverstrekker kiezen waarmee u wilt tekenen. Een kredietcontract ondertekenen brengt namelijk veel verantwoordelijkheden met zich mee. Met pret-simulateur.be kunnen we u helpen de beste aanbieding voor uw financiële situatie te kiezen. Het is een online kredietsimulator die effectief is.