Krediet consolidatie

Heel wat leningnemers hergroeperen hun kredieten. Er zijn namelijk heel wat voordelen aan. Zo kunt u er onder meer het bedrag van uw maandelijkse aflossing mee verlagen. En dat is handig om uw budget beter te beheren. Maar pas op: u gaat beter niet over één nacht ijs. In dit artikel geven we enkele tips om van uw krediethergroepering een succes te maken.

Simuleer uw krediethergroepering

Een duidelijk en haalbaar doel

Zodra u uw huidige financiële toestand en dus uw budget kent, kunt u zichzelf de volgende vragen stellen:

  • Wat is prioritair voor u?
  • Moet u uw maandelijkse kosten verlagen of zit u goed?
  • Heeft u meer geld nodig om veranderingen in uw leven makkelijker aan te kunnen?
  • Wat zijn uw pensioenplannen?
  • Staan er grote evenementen of reizen op de planning?

Het antwoord op deze vragen geeft u, maar ook uw bankier, een duidelijk beeld van wat u nog wil bereiken met uw geld. Het vertelt u ook of een hergroepering van uw kredieten interessant is of niet.

Het dossier

Als u uw leningen wilt hergroeperen, zal uw bankier eerst en vooral kijken of dat haalbaar is. Een goed voorbereide aanvraag zal in dat geval het verschil maken. Op voorhand kunt u al verschillende documenten verzamelen: uw recente loonfiches, uw meest recente aanslagbiljet, de contracten van uw lopende leningen, de aflossingstabellen, bankafschriften en andere ondersteunende documenten. Hoe meer u bij de hand hebt, hoe makkelijker de aanvraag zal verlopen.

Vertrouw op een makelaar

Als u persoonlijke leningen wilt hergroeperen, is het belangrijk om u te laten bijstaan door een ervaren kredietbemiddelaar, zoals een makelaar. Hij of zij kan u begeleiden bij elke stap van het proces en zal samen met u op zoek gaan naar de beste financiële instelling voor uw behoeften.

Vóór u een makelaar kiest, is het verstandig om na te gaan of de persoon erkend is en een goede reputatie heeft. Getuigenissen van voormalige klanten zijn daarvoor een goed vertrekpunt.

Kleine details die het verschil maken

Les secrets d'un regroupement de crédit réussi

Wanneer u een hergroepering aanvraagt bij een bank, is het belangrijk om open en eerlijk te zijn. Verberg geen details over uw financiën. Als u bepaalde informatie achterhoudt, kan de bank uw aanvraag weigeren of kunt u zelfs op de zwarte lijst terechtkomen. Dat gebeurt uiteraard niet vaak, maar het toont hoe belangrijk het is om eerlijk te communiceren.