Geen onderdeel van een categorie

Tegenwoordig kan alles via internet. Ook een lening kunt u online aanvragen. Maar vóór u deze weg kiest, raden we u aan dit artikel te lezen.

Simuleer uw lening online

Een lening online aanvragen: het principe

Soms moet u een lening aangaan om een project waar te maken. U kunt geld lenen bij een vriend of familielid, of u kunt een beroep doen op een gespecialiseerde financiële instelling. Weet eerst en vooral dat het tweede alternatief het verstandigst is. Er zijn verschillende manieren om een lening aan te vragen: u kunt naar een kantoor gaan of uw lening online aanvragen.

Afhankelijk van de kredietinstelling, kan een lening u tussen de 2 en 20 % kosten. Voordat u de sprong waagt, is het dus belangrijk dat u begrijpt hoe een leningaanvraag werkt.

Waarom zou u een lening online aanvragen?

Online leningen zijn heel populair om projecten te financieren, zoals de aankoop van een appartement, een huis, een auto of de renovatie van een woning. Heel wat financiële instellingen bieden hun klanten de mogelijkheid om een lening online af te sluiten. En dat kan interessant zijn, omdat u zelf de voorwaarden en looptijd kiest en u niet telkens naar kantoor hoeft te gaan als er documenten ontbreken.

De voordelen van een online krediet

Bij een online lening – of het nu gaat om een consumentenkrediet, een hypothecaire lening of een hergroepering – weet u al snel of uw aanvraag aanvaard is of niet. De procedure is eenvoudiger en sneller dan bij een traditionele lening en u weet vaak al binnen 24 uur of u het contract kunt ondertekenen.

U krijgt bovendien al meteen alle informatie die u nodig hebt om de juiste kredietverlener te kiezen. Gebruikt u een kredietvergelijker, zoals de simulatietool van Finday, dan kunt u vrijblijvend de verschillende aanbiedingen op de markt vergelijken.

Wanneer u online een lening aanvraagt, heeft u slechts enkele minuten nodig om het aanvraagformulier in te vullen. Een adviseur zal vervolgens contact met u opnemen om uw aanvraag te beoordelen. U kunt uw lening overal en op elk moment online aanvragen. Het enige dat u nodig hebt, is toegang tot het internet. U bent dus niet langer gebonden aan kantooruren en u hoeft ook geen afspraak te maken met een adviseur.

Hoe vraagt u online een lening aan?

Demande de prêt sans engagement en ligneEr zijn zoveel aanbiedingen op de markt dat het moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken. Maak dus zeker gebruik van de mogelijkheden van het internet. U hoeft maar de woorden ‘online lening’ in een zoekmachine in te typen en u vindt alle websites die erover praten en/of er een aanbieden.

Met een vergelijkingstool, zoals de vrijblijvende simulator van Finday, kunt u bovendien de aanbiedingen vinden die het best aan uw behoeften en verwachtingen voldoen. Zodra u uw keuze heeft gemaakt, hoeft u alleen nog maar een online aanvraagformulier in te vullen.

In het formulier zult u enkele persoonsgegevens moeten opgeven:

  • uw volledige naam;
  • uw adres;
  • uw beroepsactiviteit;
  • uw maandelijkse inkomen;
  • uw huidige leningen.

Deze informatie is essentieel. Het is namelijk hierop dat een kredietinstelling zich baseert voor haar antwoord.

Als u al verschillende leningen lopen heeft, kunt u ervoor kiezen om uw leningen te hergroeperen. In veel gevallen kunt u de aflossingstermijn zo verlengen. U moet wel enkele bewijsstukken voorleggen, zoals:

  • uw loonfiches van de voorbije drie maanden;
  • uw aanslagbiljetten;
  • een bewijs van uw lopende leningen.

In principe wordt het geleende bedrag binnen 15 dagen op de rekening van uw keuze gestort.